Monday, November 5, 2012

Reunion k.a.m.i.



Assalamuailakum.Alhamdulillah masih bernafas lagi di dunia yang Allah ciptakan.Mungkin ini post pertama untuk blog yang baru dibuat berapa2 hari yg lepas.malas nak aku mengodekkan blog ni .jemu !bosan dan buang masa.first thinking aku buat blog ni just nak luahkan or share something for u the readers or untuk diri aku sendiri.takkan nak tulis diari yang tebal 2 5 6 ratus helai kan??mcm tak logik kan?masa aku typing ni,aku bru je balik dari REUNION dgn kawan2 kolej aku yg betul2 AWESOME!!!!!

Mereka itu adalah yang terbaik dari ladang kerbau!haha..sorry!!memang sukar nak jumpa mmber yang boleh kumpul ,melawak macam dalam kelas dulu,dan yang penting dapat terima kawan 2 mereka yang kurang sempurna!Motip utama kami adakan reunion ni just nak jumpa balik kawan2 yg dok contact dalam fb or sms  Tanya “mat ,ang dapat poli tak”?!!!nightmare gila dengar ayat tu!untuk pengetahuan semua.aku bru je berdukacita (cewaah),atas kegagalan aku!KEGAGALAN!!OHHH SAY NO TO FAIL!!tak ada dalam kamus hidup aku!erti aku sebenar nak disampaikan adalah aku kurang bernasib baik untuk sambung Diploma dalam business stdy kt Poli..so orang cakap kalau nak sedih tu biar berpada2 la kan…first dpat tahu tak Berjaya tu,rasa la hiba juga..coz member lain yg rapat dan terbaik dapat.bila fikir balik,Allah tu aturkan aku yang lebih baik dari ini.jika tidak Berjaya ,boleh buat rayuan kn??apa susah!!tak payah nak pening kepala.kalau tak Berjaya mungkin ada yg telah diaturkanNYA.USAHA ,DOA DAN TAWAKAL!aku dah lakukan .

                                                    geng pecah rumah (tak termasuk aku )ahaks!

Mungkin lepas ni aku akan apply stdyy pjj(jarak jauh).Mungkin Allah tahu yang aku tidak mampu untuk uruskan dua kerja dalam 1 masa.bagaimana (peh ayat formalisa)..aku stdy certificated tahun 2010-2012.seriously time tu mmg agak sukar la.sekrang aku dah berserah dan berdoa kepada DIA,agar berikan aku yang terbaik.So about the stdy ,aku rasa mungkin boleh aku focus untuk handle my bisnes dulu kot(iye la kot!Aku doakan classmate aku yg dpt,buat yg terbaik!!aku sokong hampa!!caiyok!!peh..korean gituw!puih.haha

So back the fist story,About reunion..seriously perancangan rakan 2 yg nak hadir lebih kurang 12 orang..so last minute ada yang cancel sebab ada hal yang bagaikan!!!so yg kawan 2 bgtau awal2,boleh la diterima kan jawapantukan.tapi yg diam terus meyepi bagai bintang menyorok di balik  pokok pisang,memang hampa terbaik la buat ex-classmate mcm ni kan!..so kami teruskan juga,even ada juga ura2 nak batalkan acara gemilang dan terbilang! 1 MALAYSIA!OFF TOpik!.haha.pakat 2 masak dari rumah,makan di tepi pantai batu feringghi.dari kulim tak jauh pun.tapi d sana ada juga view yg menarik kalau hampa nak buat reunion dgn ex classmate korang atau ajak mak bapak hampa bawa hampa rilek2 tengok laut,tapi jangan dok bawa BF/GF sudah ,nak bercekerama bagai kt tepi pantai ..salah satu view tempat  yg cantik kt pic bawah ni(ditambah model yang tidak berbayar).
Pilih nak yang mana??sekilo 2 Hinggit!!haha

budjet sungguh depa!
cantik kan view laut dia??ciptaan yang indah..
abang besar yang bawah tu,itu la abg long kami!haha  
serius ehh!





Tetapi reunion kami menjadi dengan sikap 2 classmate yg betul2 awesome!sporting habis!!aku bangga dan terharu biru dapat kawan macam hampa!!mandi laut tengah panas (macam bangla baru habis mandi kerbau je kulit sorang2)..haha..mmg semua yg p sana tu kaki model la kan..macam 2 posing bagai!!..so reunion ni memang terbaik…so moral dari pengalaman dan kenangan ni ,aku rasa value kasih sayang,sporting dan caring kawan2 kita jangan la di pandang remeh.ketika susah or senang.mereka ada membantu anda walaupun anda tak sedar.habis je p batu feringhi,geng2  perempuans,nak berjimba-jimba bagai kat Queensbay.so si geng lelaki yang macho2 jadi la body guard tak ber bayar..haha.dengan kereta member baik rosak kt parking q.bay..kenangan tu bro!!haha..anyway 1 days spend time dengan hampa memang best even penat bagai nak tidur atas jambatan..harap hampa semua kenang reunion ni sebagai kenangan terindah antara kita kan??friends forever..Allah gives us a love to share with others.



p/s :lepas blik penatberjimba reunion,berfutsal plak..typing entry ni jam 3:23 am !mana bantai??????zzzz…salam youzzz!!

4 comments:

  1. eeerrr.... saya tercari-cari d mana gadget follower anda :/

    yayahnasake.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. ouch blog bru..sekejap ehh..follw eh.. ;)

    ReplyDelete
  3. tq yaa..hehe...bgtau rakan2 len yer..become my follower...bru 3 hari berjinak dlam blog ni..byk kekurangan ;)..support my entry ye ;)

    ReplyDelete